RİZE / PAZAR - Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi

NAMAZ DAVETÇİLERİ PROJESİ

Namaz; Allah'a karşı yapılması gereken kulluk görevlerinin en önemlisidir. Çünkü imandan sonra namazdan daha üstün bir ibadet emredilmemiştir. Bu ibadet kalp, söz ve bedenle yapılan ibadetleri bir araya toplamakta inancı eyleme dönüştürmektedir.Namaz bir cemaat eylemidir. Birlikte ve topluca hareket etmeyi özendiren bir diriliş provasıdır. Saf düzeni durmak; aynı kıbleye yönelme bilinciyle birlikte, fikirsel birlikteliğin amelî birlikteliğe dönüşmesini ifade ederken, safların sık tutulması; omuz omuza vererek mücadelede kenetlenmeyi ifade eder.Projemiz doğrultusunda namaz davetçilerimiz,öğle yemeklerini yedikten sonra 12:45-13:00 arası koridorlarda,sınıflarda ve okul bahçesinde dolaşarak öğrencilerimizi,öğretmenlerimizi ve çalışanlarımızı cemaatle öğle namazını kılmaya davet edeceklerdir.

NAMAZ DAVETÇİLERİ

1- HÜSEYİN ANDIÇ