T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / PAZAR - Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tüm Öğrencilerimizin Dikkatine!

Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği

Öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğe uymak zorundadır.

Bu yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca öğrencilerimiz okul kıyafeti ile okula gelmelidir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.)  Okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.

Dolayısıyla öğrenci, kılık ve kıyafet yönetmeliğinin 3.maddesinin 2.fıkrasına göre okul yönetimimiz ve okul aile birliğimizin aldığı kararla okulumuz kıyafeti belirlenmiştir. Tüm öğrencilerimizin belirlenen kıyafetle ve yönetmeliğin 4.maddesinde yer alan sınırlamalara uyarak okula gelmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yönetmeliğin 5.maddesine göre disiplin yönetmeliği gereği yaptırım uygulanır.

İLLΠEĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK  VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİK

MADDE 3 

(2) Okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir.

(3) Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyer.

(5) Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer.

 

MADDE 4 – (1) Öğrenciler;

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,

d) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, piercing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.

 

Yaptırımlar

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden lise öğrencilerine 19/1/2007 tarihli ve 26408 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

 

 

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğince okulumuzda kıyafet uygulamasın belirlenmesi amacıyla "Okul Kılık-Kıyafet Belirleme Komisyonu" Okul Aile Birliğinin 18/10/2023 tarih ve 1 no'lu tavsiye kararı doğrultusunda toplanarak çalışmalarını sonuçlandırmıştır.

Bu karara istinaden "Okul Kılık Kıyafet Belirleme Komisyonu" toplanarak çalışmalarını sonuçlandırıp aşağıdaki şekilde kararlar almıştır. Buna göre;

 

ALINAN KARARLAR

1- Komisyon kararına uygun olmayan formanın kabul edilmemesine,

2- Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kılık ve kıyafet sınırlamaları ile ilgili hükümlerin uygulanmasına,

3- Kıyafetlerin yazlık, kışlık, renk ve modelleri aşağıdaki gibi belirlenmesine (EK-1) (ÖĞRENCİLER RENGİNİ, DİZAYNINI KENDİ SEÇEREK OY BİRLİĞİ İLE BELİRLEMİŞTİR)

4- Öğrenci kıyafet uygulaması yaz ve kış olarak uygulanmasına,

a.      Yaz uygulaması: 1 Mayıs–15 Ekim tarihleri arasında uygulanması

b.      Kış uygulaması:  15 Ekim–1 Mayıs tarihleri arasında uygulanması

5- Tesettürlü olmayan kız öğrencilerin de tesettürlü olan kız öğrenciler için belirlenen kararları (baş örtüsü hariç) uygulamasına buna ek olarak saçlarını lastik tokayla toplamasına 

     karar verildi. 

19-10-2023

19-10-202319-10-2023

19-10-202319-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 14:12 - Görüntülenme: 366
  Beğen | 9  kişi beğendi