Şbt

Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nimet BÜYÜK ve şube müdürlerimiz okulumuzu ziyaret etti.

Okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımızla sohbet edip, TYT Süreç Değerlendirme Sınavı'na giren öğrencilerimize başarılar dileyerek tadilatı yeni tamamlanan öğretmenler odamızı yerinde gözlemleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüze maddi ve manevi emekleri için teşekkür ederiz

Şbt

Öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Burcu ATABEY ile bu haftaki dersini Pazar Gençlik Merkezi'nde işledi.

Önce okudukları kitabın tahlilini yapıp daha sonra sosyal alanlarda vakit geçiren öğrencilerimiz mutlu anlar yaşadı.

Değerli öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat panomuz hazırlandı.

Sınıflarda ögrencilerimizle deyim ve atasözleri ile ilgili tabu oynandı.

Verimli çalışmaları için Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zeynep GÜNEŞLİ'ye teşekkür ederiz

Şbt

Türk Dili ve Edebiyatı dersimizde öğrencilerimizle birlikte münazara tekniğini uyguladık.

TDE öğretmenimizin moderatörluğünde gerçekleşen münazarada ögrencilerimiz inandığı fikri gerekçeleriyle savunma imkani buldu.

Okulumuzun ara tatil öncesi son haftası, sosyal etkinlik haftası olarak oldukça verimli ve keyifli geçmektedir. Öğrencilerimiz farklı alanlarda yeni öğrenme alanları elde etmiştir.  Öğretmenlerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haberal Ortaokulu'nun 8.sınıf öğrencileri okulumuza ziyarette bulundu. Kendilerine okulumuzu tanıtarak, misafirlerimizle keyifli vakit geçirdik.

Öğrencimiz ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlemis olduğu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'na katıldık

Öğrencimiz ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an Okuma Yarışması'na katıldık.

ÇEDES Projesi kapsamında Aralık ayı içinde Rehabilitasyon Merkezi ziyareti gerçekleştirdik.

Ara

Rize Sosyal Bilimler Lisesi'nin koordine ettiği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan "RİZE ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ", protokol konuşmaları ile başladı. İlgili konularda uzman akademisyenlerimizin oturumdaki sunumlarının ardından festivalin kostümlü performans bölümünde;

▫️Göremediğimiz Tüm Işıklar-Marie

▫️Su, Toprak, Hava ve Ateş- Defne Kaman

▫️Uzun Hikaye- Ali

▫️Frankenstein- Dr. Frankenstein ve Yaratığı

▫️Harry Potter

▫️Ölü Ozanlar Derneği- John Keating

▫️Yeşilin Kızı Anne- Anne

karakterlerini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Burcu ATABEY'in hazırladığı koreografiyle sahnede seyircilere sunduk. Büyük beğeni toplayan koreografimizdeki emekleri için Sevgili Burcu Atabey'e, sahne makyajı için yetenekli öğretmenimiz Derya SÜMER'e, sahne için itinalı hazırlanan öğrencilerimize, değerli ev sahipliği için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne ve Rize Sosyal Bilimler Lİsesi'ne çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzca Filistin halkına nefes olmak için okul bahçemizde kermes organizasyonu gerçekleştirdik. Toplanan bağışlar Gazze'ye ulaştırılmak üzere gönderilmiştir.

Düzenlediğimiz hayır hizmetine gösterdikleri ilgilerinden dolayı vatandaşlarımıza, okul idaremize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen görevlilerimize teşekkür ederiz.

Ara

2023 yılının Mevlana Yılı kabul edilmesi ve Hz.Mevla'nın 750.Vuslat Yıldönümü olması hasebiyle (Şeb-i Aruz), 7-17 Aralık tarihinde Mevlana Haftası okulumuzda icra edilecektir. Hazırlıklarını tamamlayan Meslek Dersi öğretmenimiz İlknur Keleş'e ve kulüp öğrencilerimize teşekkür ederiz

Okulumuzda Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması tertip edildi. Heyecanlı geçen yarışma sonunda 2 öğrencimiz 2.oldu. Ek sorularla da eşitlik bozulmayınca  Okul Müdürümüz ikisini de 2.ilan etti. 1.,2. ve 3.olan öğrencilerimize ödüllerini okul müdürümüz verdi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de teşvik ödülleri verileceği belirtildi. Meslek dersi öğretmenimiz Şebnem Köse'ye emekleri için teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz Matematik Öğretmenimiz Derya Sümer koordinatörlüğünde "Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"ni ziyaret etti. Koordinat Sistemi, Oran ve Orantı konuları kapsamında uçak simülatörü kullandılar ve uçağın bölümlerini yakından öğrenme fırsatı elde ettiler. Disiplinler arası yaklaşım desteklenerek okul dışı öğrenme gerçekleştirilmiştir. İşbirlikçi yaklaşımı için Sivil Havacılık MTAL'ye ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde 10 Kasım Ataturk'ü Anma Programı'nı okulumuzda yaptık. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve TDE Öğretmenimiz Burcu Atabey'e teşekkür ederiz. Saygıyla anıyoruz.